De Paardenvriend Waalwijk  NIEUWS

 

De Aftermovie van 'de Kermis Van Toen' is te bekijken!

Een lach op vele gezichten zo ook bij het duo Mirjam Klerx en
Colina Maas. Wij hopen dat alle bewoners een fantastische dag hebben gehad, en wij hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien!

Video gemaakt door: www.framedit.nl

kvt_ouderendag


 Team:Fit

Welkom voor een kopje koffie.

P.S.V. De Paardenvriend heeft een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde leefstijl van onze leden en bezoekers.
We vinden een gezond voedingsaanbod en een gezonde uitstraling belangrijk voor onze club.
Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum.
We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze. P.S.V. De Paardenvriend werkt structureel aan een gezondere kantine, dit doen wij o.a. door jaarlijks de kantinescan uit te voeren.
Team:Fit


 Opening rijhal en kantine
 

Opening rijhal en kantine.

Na vele jaren en heel veel uren van intensieve arbeid is zaterdagmiddag 28 oktober 2017 de nieuwe accommodatie van Paardensportvereniging "De Paardenvriend" geopend door burgemeester Kleijngeld.

Opening rijhal en kantine

Vele leden, vrijwilligers, genodigde en geïnteresseerde waren aanwezig bij deze opening. Er waren diverse demonstraties en clinics verzorgd door de eigen leden. Ook de inzet van de groep vrijwilligers die de realisatie van de hal en kantine mogelijk hebben gemaakt werden in het zonnetje gezet. De opening werd afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. (vele foto's zijn te vinden op onze Facebookpagina De Paardenvriend Waalwijk).

Commandanten Anouschka die uitleg geeft wat er allemaal in de les getraind wordt Luca heeft al veel geleerd.

Opening rijhal en kantine Opening rijhal en kantine

Walter Pullens geeft uitleg bij de demonstratie springen uitgevoerd door Bart van Heesbeen met een jong paard.

Opening rijhal en kantine Opening rijhal en kantine


De vrijwilligers die heel veel werk hebben verzet om dit resultaat te bereiken.

Opening rijhal en kantine
 Klusteam in de watten gelegd
 

Klusteam in de watten gelegd.

Om deze mannen te bedanken voor het vele en harde werken zijn ze op 4 november eventjes in de watten gelegd. Het team werd verwacht bij Manege Pullens. Daar zijn ze verwelkomd met een drankje. Vandaar zijn ze per huifkar naar de accommodatie van PSV De Paardenvriend gebracht. Hier zijn ze verwend met een culinair diner verzorgd door het catering/entertainmentteam. Ze hebben genoten van deze avond wat goed te zien is op de foto's. Meerdere foto's zijn te bekijken via Facebook De Paardenvriend Waalwijk.

Klusteam in de watten gelegd Sponsoring RaboBank
Foto Arthur Hasenbalg

Paardensportvereniging (PSV) De Paardenvriend en de Rabobank blijven elkaar ondersteunen.

Om de pony en paardensport in Waalwijk te ondersteunen heeft Rabobank gesprekken gehad met Paardensportvereniging De Paardenvriend. Hier is gesproken over wat de Rabobank hierin kan betekenen. Het RABO-Bixiefeest is hier uit voort gekomen. Dit is het eerste begin binnen de paardensport waarbij kinderen kennis maken met het wedstrijdelement. Het plezier in ponyrijden staat hierbij voorop. Het is voor kinderen vanaf 6 tot en met 12 jaar. Bij de Paardenvriend zijn de deelnemers een hele dag bezig met hun pony. De onderdelen dressuur, springen en spel komen aan bod. Onder begeleiding van officiële bixie-jury's worden de kinderen beoordeeld in hun kunnen. De jury licht het beoordeelde altijd mondeling toe.

Om deze dagen te kunnen blijven organiseren is PSV De Paardenvriend afhankelijk van sponsoring. Zij zijn dan ook heel erg blij dat Rabobank dit initiatief blijft ondersteunen. Beide hopen hiermee dat de paardensport blijft groeien in de gemeente. De ondertekening heeft plaats gevonden tijdens het RABO-Bixiefeest van 21 mei.

Paardensportvereniging De Paardenvriend is gelegen aan de Drunenseweg 23 te Waalwijk.
U bent altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen.


 Dressuurruiter
Foto Arthur Hasenbalg

Feest bij Paardensportvereniging De Paardenvriend.

Zaterdag 21 mei om 10.00 uur startte het RABO-Bixiefeest aan de Drunenseweg 23 te Waalwijk. Bijna 50 ponyruiters zijn deze dag druk bezig geweest met verschillende onderdelen van de paardensport.

Zaterdag ochtend ligt het terrein van PSV de Paardenvriend er prachtig bij. De dagen hiervoor zijn vele vrijwilligers bezig geweest om alles weer tip top in orde te maken voor het RABO-Bixiefeest. Om 9.30 wordt de dag geopend met een welkomstwoordje en een kleine rondleiding over het terrein. Hiermee weten de ruiters en amazones waar alles plaatsvind. Om 10.00 gaat het feest beginnen. De klasse B1 en A begint met dressuur. Hiervoor liggen 3 ringen klaar. Er is gezonde wedstrijdspanning te merken bij deze jonge ruiters. Eenmaal begonnen aan de dressuurproef gaat de spanning over in concentratie. Na de proef is het heel leuk om te zien hoe de jury deze jonge ruiters kleine tips meegeeft om nog meer te kunnen groeien. Alle beoordelingen worden op daarvoor bestemde formulieren ingevuld en aan het einde van de dag krijgen alle ruiters deze mee naar huis.

Dressuurruiter
Foto Arthur Hasenbalg

Ook om 10.00 werd er gestart met het parcoursverkennen. Springen is voor beginnende ruiters een moeilijk onderdeel. Hiervoor zijn er 2 gelijke parcoursen neergezet. Als eerste gaan ze het parcours lopen onder begeleiding van een ervaren springruiter. Alles wordt er uitgelegd. Eerst melden en groeten bij de jury tot en met het lopen van de lijnen die ze in het 2de parcours gaan rijden met hun pony. Hierna is er de gelegenheid om een oefen hindernis te springen. Om 10.15 gaat de eerste ruiter het echte springparcours in. Onder begeleiding van een jury worden er 8 hindernissen in de juiste volgorde gesprongen. Bij sommige deelnemers ging het super goed en sommige hebben wat meer begeleiding nodig. Alle ruiters hebben het hele parcours afgelegd en zijn met een goed gevoel de ring uit gegaan.

Parcoursverkennen
Foto Arthur Hasenbalg

Het meest ontspannen onderdeel is het spel. Ringsteken, een korte race, slalommen, balkjes rijden en snoep happen stonden op het programma. Voordat de kinderen aan dit onderdeel begonnen konden zij zich zelf of hun pony verkleden. De mooiste creaties zijn er weer gemaakt en allemaal te bewonderen op www.paardenvriendwaalwijk.nl. Er is veel gelachen bij alle spel onderdelen. Soms wil een pony wel eens een andere kant op dan de ruiter. Dit levert dan gezellige hilariteit op.

Spel
Foto Arno Hak

Aan het einde van de dag is de spanning weer duidelijk voelbaar. De kinderen hebben de hele dag hun best gedaan en kijken nu uit naar de prijsuitreiking. Alle kinderen hebben een beker, diploma en wat lekkers voor hun pony gekregen. De Paardenvriend kijkt terug op een geweldige dag met veel pony plezier. Wij bedanken dan ook alle vrijwilligers die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Wij bedanken ook alle deelnemers voor hun deelname en de toeschouwers voor het aanmoedigen.
17 september 2016 is er weer een RABO-Bixiefeest. Inschrijven kan door te mailen naar wedstrijd@paardenvriendwaalwijk.nl

Prijsuitreiking
Foto Arthur Hasenbalg


 Kyle
Kyle van der Heijden
 Skye
Skye Plasman
 Nanica
Nanica Upessy
 Joelle
Joelle van Wijk
 Sahre
Sahre van Ooijen
 Toots
Toots Plasman
 Jelske
Jelske Dekkers

7 Leden starten op de Brabantse Kampioenschappen.

De laatste selecties voor de kring De Baronie zijn verreden. Wij mogen dan ook met heel veel trots mededelen dat er maar liefst 7 leden van PSV De Paardenvriend mogen starten op de indoor Brabantse Kampioenschappen. Voor de dressuur zullen deze verreden worden op 12 t/m 14 februari te Schijndel.
De springruiters komen op 20 en 21 februari in actie in de Mortel.
Wij wensen ze heel veel succes.

Kyle van der Heijden is Kringkampioen geworden met zijn pony Easy in de categorie C klasse Z1/Z2. Ook met zijn pony Quinto mag hij starten in de categorie DE klasse Z1 dressuur.
Skye Plasman is reserve kampioen geworden met Aragon in de categorieB klasse L2 dressuur.
Nanica Upessy met pony Natasja categorie C klasse Z1/Z2 dressuur.
Joelle van Wijk op de pony Angel in de categorie D/E klasse B dressuur.
Sahre van Ooijen Categorie D/E klasse B met haar pony Kantje´s Albantos bij het springen.
Toots Plasman categorie D/E klasse B springen met zijn pony Robbedoes.
Jelske Dekkers mag met 3 pony´s starten. Met Orchid´s Mica is ze reserve kampioen geworden in de categorie D/E klasse M. Met Bon Amie mag ze in dezelfde klasse starten en als laatste start ze met Orchid´s Isa in de categorie D/E klasse Z.Nieuwjaarsreceptie 10 januari 2016

Op 10 januari hebben wij de nieuwjaarsreceptie van De Paardenvriend gehouden in de nieuwe kantine. Met hulp van de vrijwilligers was het mogelijk om de receptie te houden in de nog niet afgebouwde kantine van het nieuwe clubgebouw. Voor de kinderen stonden er 2 leuke springkussen gesponsord door TimTom Events. Er was gezorgd voor een heerlijk buffet en er was genoeg te drinken. Dit was wel nodig om de keel te smeren want wat waren er veel leden.
Het was prettig kennis te maken met de nieuwe leden en sponsoren. Wij danken iedereen voor zijn/haar aanwezigheid en een dikke pluim voor alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.


 Afscheid Miranda
Afscheid Miranda

Afscheid van Miranda 6 december 2015

Na vele jaren pony en paardenlessen te hebben gegeven bij De Paardenvriend heeft Miranda afscheid genomen. De laatste les waren alle kinderen verkleed in de kerstsfeer. Dit leverde leuke outfits op zowel bij de kinderen als de pony´s.
De allerkleinste hebben Miranda een paraplu mogen overhandigen met daaraan druppels waarop de kinderen hun afscheidstekst hebben geschreven. Wij wensen Miranda alle goeds voor de toekomst en hopen haar zo af en toe toch nog te zien op de club.

Afscheid Miranda  Home

WELKOM BIJ "DE PAARDENVRIEND"Paardensportvereniging De Paardenvriend is opgericht in 1962 gelegen aan één van de mooiste natuurgebieden van ons land: de Loonse en Drunense Duinen. We zijn een actieve vereniging die bestaat uit een ponyclub, een rijvereniging en een menvereniging. Hierdoor zijn wij een veelzijdige vereniging die zowel recreatieve als wedstrijdgerichte leden heeft.
.....


  Clubinfo

De Paardenvriend
..is gevestigd aan de Drunenseweg te Waalwijk. De vereniging bestaat heeft 3 disciplines: De ponyclub (PC), de rijvereniging (RV), en de menvereniging (MV). Ruiters tot 18 jaar zijn welkom bij de ponyclub. Vanaf 18 jaar wordt je automatisch lid van de rijvereniging.
De menvereniging heeft geen leeftijdsgrens.
...
  Agenda


7 Augustus

Avonddressuur pony's en paarden, klasse B t/m ZZL

4 September

Avonddressuur pony's en paarden, klasse B t/m ZZL

12 September

Bixiefeest (dressuur en springen)  Fotoalbum


  Sponsoren

 

 


  Contact

Paardensportvereniging "De Paardenvriend" Waalwijk

Drunenseweg 23
5143 NE Waalwijk
mail:info@paardenvriendwaalwijk.nl

Wedstrijdsecretariaat

Laageinde 8
5142 EH Waalwijk
Tel: 06-81347016
mail:wedstrijd@paardenvriendwaalwijk.nl
...